Oświadczenie stowarzyszenia na rzecz racjonalnej i efektywnej polityki narkotykowej „Wolne Konopie” dotyczące współpracy z innymi organizacjami.

OŚWIADCZENIE STOWARZYSZENIA NA RZECZ RACJONALNEJ I EFEKTYWNEJ POLITYKI NARKOTYKOWEJ „WOLNE KONOPIE”

Stowarzyszenie „Wolne Konopie” współpracuje z innymi organizacjami, w tym z partiami politycznymi, wyłącznie w zakresie wpływania na prawo narkotykowe w Polsce i na Świecie. Nasza organizacja zrzesza osoby o poglądach zarówno prawicowych jak i lewicowych, liberalnych i socjalnych, postępowych i konserwatywnych, kosmopolitycznych, patriotycznych, a także anarchistycznych. W związku z tym zajęcie stanowiska w jakiejkolwiek z tych spraw kłóciłoby się z szerokim charakterem poglądów naszych członków, a także byłoby niezgodne z naszymi celami statutowymi.

Z poważaniem,

Andrzej Dołecki – Prezes
Jakub Gajewski – Wiceprezes
Stelios Alewras – Sekretarz